Gelik


Fotoğraf: Fulya M.

Gelik İstanbul Avrupa yakasında yaşamış ve 80'lerde çocuk olmuş orta sınıf pek çok cocuk için bir çocukluk lezzetidir. Evet 80'lerde fakirdik ama orta sınıf insanlar ayda bir defa böyle güzel restauranlara gidebilirdi. 

Gelik aile olarak gidilebilen, rakı içip güzel et yenilebilen 80'lerin İstanbul'daki belki de en iyi restaurantıdır. Bizim de yolumuz Bakırköy'e düşünce ve bir akşam yemeği fırsatı yakalayınca yolumuzu Gelik'e düşürdük. 80'leri burada halen bulabileceğimizi görmek burnumuzun direğini sızlatmadı değil...

Gelik'in lezzetleri de hiç değişmemiş, halen sofistike ve özenilmişti tatlar sunuyor.

Bir defa mutlaka Gelik Pilavı'nı deneyin. Mantarlı iç pilavu diyebileceğimi bu spesyal pilavın tadı damağınızda kalacak. Gelik'te her türlü kırmızı et baya iyi ama biz döner ve tandırı denedik. Her ikisi de başka bir seviyede... İstanbul'da Bursa lezzetinde döner bulmak neredeyse imkansız... Bu lezzete en yakın döner, sanırım Gelik'te.. Tandır desen sanki bir Anadolu kasabasındaymış gibi uzun uzun pişmiş, lezzetli ve otantik.

Mekanın ahşap dekorasyonu da yediğiniz yemeği ve 80'ler atmosferini tamamlıyor. Gelik sahil yolu denilen Kennedy Caddesi'nde. Geçmişinizi özlüyorsanız Gelik size nostaljilk bir gastronomi yolculuğu vaadediyor.

google-site-verification: googlea680ff7f987b0c82.html