Kırım Çigbörekçisi
Ben tatarım. Dolayısıyla Çibörek benim milli yemeğim. İyisini bulmanın çok zor olduğu bu özel yiyeceği herkes bir de Eskişehir'de yemen lazım, şöyle harika, böyle mükemmel diye diye yıllarca övdüler bana... Yolumuzu Eskişehir'e düşürünce de Kırım Çibörekçisine uğradık elbette. (Meşhur Papağan çok bozdu dedi herkes o yüzden gitmedik)
Bir de defa şehrin dışında kocaman endüstriyel bir yer olmuş Kırım Çibörekçisi... Oysa çibörek dediğin mütevazidir aynı Tatarlar gibi. Burası bu özel yiyeceğin ruhuna hiç uygun bir mekan olmamış. Hadi tamam dedim içimde börekler güzelse laf etmeyeceğim ama yani... Şimdi Odabaşı Çibörekçisi'nin yani ülkede en iyi çiböreği yapan mekanın sokağında yıllarca oturunca buradakiler size çok bir şey ifade etmiyor. Güzel mi, güzel tabii ama mükemmel değil. Biraz kurucana yapmışlar bir defa. Çibörek dediğin çeneye suyu akıtacak kardeşim...
Yanında getirdikleri domates sosu nedir öyle ya hiç anlamadım. Yakıştıramadım da...
Mekan büyük ve ''şık'' olunca da fiyatlar yukarı doğru çıkmış. Çibörek dediğin hem mütevazi hem de ucuzdur. Diyeceğimiz şudur. Giderseniz yiyin ama gelip de anlatmayın. İyisi için Odabaşı'na...