PF Changs



Fotoğraf: Fulya M.

Memletimiz dahilinde uzak doğu yemeği karışık bir mevzuu... Seveni çok sevmeyeni ya da iyisini bulamayanı daha çok. Malzemeleri uzak doğudaki gibi olmayınca orijinalini yakalamak zor, orijinal olmayınca Amerikan Danası'ndan yapılmış Adana Kebap tadı veriyor. Batı'da ucuz yemekken bizde neredeyse fine dining vs. vs.

Dolayısıyla şöyle oturdum da güzel bir uzak doğu mutfağı tattım demek Türkiye'de öyle pek kolay değil. Ama PF Changs bu durumu değiştiriyor. Bu güzide restaurant bir Gloabal zincir. Türkiye'ye Shaya grup tarafından getiriliyor dolayısıyla Shaya'nın ciddiyeti ve imkanlarıyla son derecek kaliteli bir ortam ve menü sunmuş.

Pf Changs'in menüsünden bahsederken elbette fotoğraftaki Dynamite Shrimp'ten başlamak gerekiyor. Hayatta bazen bir an gelir ve dersin ki ''lan sadece bu yemek olsa hayatımda bıkmam yerim'' hahh işte Pf Changs'in Dynamite Shrimp'i tam o yemeklerden. Doyamıyorsunuz, ikinciyi üçüncüyü istiyorsunuz. Sosundaki uzak doğu acısı (vasabi formunda) damağın gerisini tatlı tatlı gıdıklıyor. Sulu sulu karideslerse Türkiye'de özellikle de İstanbul'da az bulunan cinsten.

Gelelim suşilere...

İşte burada az bulunur bir tat kombinayonundan söz edebiliriz. Roll'leri, makileri gerçekten damağı coşturuyor. Suşi sevmeyene suşi yedirir,  PF Changs... Şimdilik iki tane şubeleri var: Etiler ve Ataşehir. İlk şubeleri olan Etiler daha iyi bence, oradaki aşçı mı iyi nedir?


google-site-verification: googlea680ff7f987b0c82.html