Basta Street Food



Fotoğraf: Fulya M.

Kadıköy özellikle son iki yılda Beyoğlu'nun çöküşe geçmesiyle birlikte İstanbul'un en trend mekanı oldu. Trendler önce Kadıköy'de Türkiye'ye yayılmaya başladı. Gençler, öğrenciler, sanatçılar, reklamlacılar Kadıköy'ü mekan tutmaya başladı. Hal böyle olunca da birbiri ardına mekanların açılması da kaçınılmazdı. Cafeler, publar ve elbette yeme içme mekanları...

Basta bu trendin üzerine oturan Kadıköy'ün gerçek lezzet duraklarından... Daha önce Michlen yıldılı restaurantlarda asistanlık yapmış şeflerin açtığı Basta kendini Street Food ya da bir çeşit büfe olarak konumladırıyor. Menüsünde dürüm ve hamburger dışında bir şey yok.

Mekanın konumu gereği zaten çok büyük ve ferah bir mekanı da olmayınca Basta gerçekten de bir büfe gibi... Ama ne büfe tabii... Ben dana dürümü denedim, Fulya ise hambugerini. Dana dürümün eti bir harika. Mükemmel marine edilmiş bir etten kıyma çekmişler, ızgarcacısı da bir harika olsa gerek mükemmele yakın pişirmişler, ütüne  enfes bir sosla taçlandırmışlar. Yeme de yanında yat. Hamburgerde de oldukça iddialı Basta. Küçük görünse de çok doyurucu bir burgerleri var. Bu konuda bence daha iyi olabilirler. İstanbul'da Basta'da daha iyi hamburger yapan birkaç yeri bizzat biliyoruz. Ama daha iyi dürüm var mı emin değiliz.
google-site-verification: googlea680ff7f987b0c82.html