Ayvalık Şehir Kulübü


Fotoğraf: Fulya M.

Bu fotoğrafta gördüğünüz arkadaş istiridye oluyor. Kendisiyle Ayvalık Şehir Kulübü isimli efsanevi lokantada tanıştık. Yemelere doyamadık, bakmalara kıyamadık. Yedik elbette ama tadı damağımızda, aklımızda, kalbimizin en derin noktasında kaldı. Yok böyle bir lezzet.

Ayvalık Şehir Kulübü, Ayvalık'ın tartışmasız en iyi balıkçısı/mezecisi hatta tüm Edremit yarımadasının diyebiliriz. Çok az bulunan, çok bilinen mezeleri taze taze sunuyor. Özellikle deniz böcekleri konusunda tek geçiyoruz Avyalık Şehir Kulübü'nü...

Bu fotoğraftaki Tereyağında İstiridye gerçekten çok özel bir meze. Yanında rakı çok iyi bir seçim değil, daha çok meyve ağırlıklı tatlıya yakın bir beyaz şarabın daha iyi bir seçim olabileceğini düşünüyorum.

Ayvalık Şehir Kulübü'nde sadece istiriyde ile yetinmedik elbette, sübye, karides söğüş, ahtapot buradaki diğer favorilerimiz oldu. Balık olarak da bir porsiyon fener balığıyla yemeğimizi tamamladık. Fener balığında da efsane oldukları rahatlıkla söyleyebiliriz. Cankurtaran'daki Giritli ve Çanakkale'deki Yalova Meyhanesi'ni fener balığında geçti benim gözümde. Kısacası gözümsün Ayvalık Şehir Kulübü yine geleceğiz :)
google-site-verification: googlea680ff7f987b0c82.html