Yalova Meyhanesi


Fotoğraf: Fulya M.

Türkiye'nin kıyı bölgelerinin tamamında özel meyhaneler, mezeciler ve balıkçılarla dolu...

İzmir'den Tekirdağ'a kadar özellikle batı kıyılarımızda her kentte mutlaka lezzetleriyle hatıralarınız kazınacak bir yer bulabiliyorsunuz. Çanakkale Merkez'deki Yalova Meyhanesi de bunlardan biri ama sanki en özellerinden biri diyebiliriz.

Çanakkale'de feribottan inip sağınıza doğru yönelince 1-2 dakikalık bir yürüyüşten sonra hemen kıyıda Yalova Meyhanesi'ni görebilirsiniz...

Manzarası bir harika. Restaurant Çanakkale Boğazı'nın en dar yerlerinden birinde konumlanmış, Gelibolu ormanlarıyla, denizi aynı anda görüyorsunuz. Biz oradayken hava biraz kapalıydı ve gri bulutlarla birlikte bir Nuri Bilge Ceyla filmi karesinde gibi yedik içtik.

Yemeklerine gelirsek... Yalova Meyhanesi'nde balıklar gerçekten çok taze. Biz sıcak olarak Fenerbalığına giriştik. Bir harikaydı. Sosu tam kıvamında balıklar sulu sulu. Düşünürken bile ağzım sulanıyor, öyle güzeldi... Mezelerde biz sübye ve istiridyeyi çok beğendik ama seçenekler özellikle de deniz ürünlerinde çok çeşitliydi.

Çanakkale'de iki gün geçirdik. Yalova Meyhanesi'nin hemen yanındaki 100 yıllık Hotel Des Etrangers | Yabancilar Oteli'nde kaldık. Manzarası atmosferi bir harikaydı. Bir gün yolunuzu Çanakkale merkeze düşürün ve bu iki mekanı ziyaret edin deriz. Çanakkale sadece Bozcaada, Gökçeada, Asoss değilmiş yani...







google-site-verification: googlea680ff7f987b0c82.html